Otakárek ovocný

Je jedním z velkých denních motýlů. Délka předního křídla se pohybuje v rozmezí 30–45 mm. V České republice se vyskytuje hojněji jen v nejteplejších oblastech. Otakárci přezimují ve stádiu kukly. Dospělci se živí nektarem z květů běžných stepních rostlin a také keřů a stromů.

 

Otakárek ovocný

Příklad lokality výskytu: