Veverka obecná

je středně velký hlodavec, který dorůstá do velikosti 23 cm, přičemž jeho váha se pohybuje mezi 250 až 340 g. Veverka má obvykle srst zbarvenou podle lokality výskytu, vždy má však krémové až bílé bříško a hrdlo. Jejím charakteristickým znakem jsou střapce chlupů na ušních boltcích a huňatý ocas, díky kterému veverka udržuje rovnováhu při lezení a skocích na stromech. Tento hlodavec se dokáže pohybovat rychlostí až 19 km/h. Živí se především semeny šišek, houbami, oříšky a ptačími vejci.
Veverka obecná

Příklad lokality výskytu: