Chřástal polní

je středně velkým ptákem se šedavě žlutohnědou barvou křídel. U očí má modrošedý oční proužek a jeho hruď je zbarvena do šeda. Hnízdí na vlhkých loukách, ale také na loukách s vysokým porostem a pastvinách. Na území ČR se po dočasném ústupu nyní opět rozšiřuje, jeho početnost se odhaduje na 1500-1700 párů.
Chřástal polní

Příklad lokality výskytu: