Netopýr velkouchý

je středně velký netopýr, od jiných druhů rodu dobře odlišitelný podle velikých boltců – ohneme-li boltec dopředu, přesahuje zhruba o polovinu své délky úroveň čenichu. Boltce jsou na čele srostlé a mají 22-24 postranních záhybů, při zimování je skládají pod křídla. Najdeme ho zejména ve smíšených a listnatých lesích, kde loví a obývá dutiny stromů. Žije v koloniích, které se skládají z 3-10 jedinců. Většinou zimuje ve štolách nebo v jeskyních.

Příklad lokality výskytu: