Pozvánka na Setkání s přírodou 2014

09.06.2014
V rámci kampaně Setkání s přírodou (www.setkanisprirodou.cz) připravil Český svaz ochránců přírody (ČSOP) 17 zajímavých exkurzí do přírody s průvodci v Moravskoslezském, Jihomoravském, Zlínském, Jihočeském, Olomouckém, Libereckém i Středočeském kraji a v Praze. Exkurze budou probíhat ve dnech od 13. až 22. června. Akce jsou určené široké veřejnosti a jsou zdarma. ČSOP spolu s generálním partnerem, společností NET4GAS, zároveň vyhlásil pro účastníky fotosoutěž, jejíž výherce získá stan a předplatné časopisu Naše příroda.

ČSOP nabídne veřejnosti po celé České republice ve dnech od 13. do 22. června 2014 možnost vypravit se na 17 přírodně zajímavých míst. Výlety a exkurze budou doplněny o zajímavé pohledy a komentáře zasvěcených průvodců. Těmi budou samotní členové ČSOP, kteří vybrali lokality tak, aby na nich bylo možné pozorovat vzácné rostliny a živočichy. Konkrétně si účastníci prohlédnou orchidejovou louku, masožravé rosnatky či netopýry na dlani, nebo se projdou po různých naučných stezkách.
Na akcích v lomu U Chlumu, na Hádech nebo v Čelechovicích na Hané je navíc připraven zajímavý program pro rodiny s dětmi: noční monitorování netopýrů pomocí batdetektorů, procházka s lampiony, poznávání stop zvířat nebo hravé úkoly ze života motýla babočky.
Touto kampaní chce ČSOP lidem ukázat, že příroda není cosi vzdáleného a tajuplného, že její nesmírné hodnoty a vzácnosti mohou být i takřka za našimi ploty.
Akce jsou bez účastnických poplatků přístupné všem zájemcům a není třeba se na ně předem hlásit. Přehled všech setkání, jejich mapa a další informace o šestém kole kampaně a fotosoutěži jsou k dispozici na www.setkanisprirodou.cz.

Více informací najdete v tiskové zprávě

Pozvánka na Setkání s přírodou 2014